POLITIKA PRIVATNOSTI DV ČIGRA

 

 

Privatnost posjetitelja naše web stranice za nas je vrlo važna te joj posvećujemo veliku važnost. Ova politika objašnjava što ćemo učiniti s vašim osobnim podacima. Korištenjem ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

Pristankom na upotrebu kolačića u skladu s uvjetima ove politike prilikom prvog posjeta našoj web stranici dopušta nam upotrebu kolačića svaki put kad posjetite našu web stranicu.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, DV Čigra na ovom web-mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika. Putem internetske stranice www.cigravrtic.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje, pohranjivanje i korištenje vaših osobnih podataka kao što su

 • podaci o vašem računalu uključujući vašu IP adresu, geolokaciju, vrstu i verziju preglednika i operativni sustav;

 • podaci o vašim posjetima i korištenju ove web stranice, uključujući način pristupa, trajanje posjeta, pregledane stranice i navigacijske putanje do web mjesta;

 • podaci koje unosite dok koristite usluge na našoj web stranici;

 • podaci koji se generiraju tijekom korištenja naše web stranice, uključujući kad, koliko često i pod kojim okolnostima ih upotrebljavate;

 • podaci sadržani u bilo kojoj komunikaciji koju nam pošaljete putem e-pošte ili putem naše web stranice, uključujući njezin komunikacijski sadržaj i metapodatke;

 • sve ostale osobne podatke koje nam pošaljete.

Prije nego što nam otkrijete osobne podatke druge osobe, morate dobiti pristanak te osobe kako za otkrivanje, tako i za obradu tih osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.

 

Upotreba vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.cigravrtic.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Osobni podaci koji nam se dostave putem naše web stranice koristit će se u svrhe navedene u ovoj politici. Vaše osobne podatke možemo koristiti za sljedeće:

 

 • administriranje naše web stranice i poslovanja;

 • personaliziranje naše web stranice za vas;

 • omogućavanje vaše upotrebe usluga dostupnih na našoj web stranici;

 • slanje obavijesti putem e-pošte ako ste izričito zatražili;

 • pružanje statističkih podataka o našim korisnicima trećim stranama (ali te treće strane neće moći identificirati nijednog pojedinog korisnika iz tih podataka);

 • bavljenje upitima i pritužbama napravljenih od vas ili u vezi s vama a u vezi s našom web stranicom;

 • sigurnost naše web stranice i sprečavanje prijevara;

 • provjera usklađenosti s uvjetima i odredbama koji reguliraju upotrebu naše web stranice

Vaše postavke privatnosti mogu se koristiti za ograničavanje objave vaših podataka na našoj web stranici i mogu se prilagoditi kontrolom privatnosti.

 

Možemo otkriti vaše osobne podatke:

 • u onoj mjeri u kojoj se to od nas zahtijeva po zakonu;

 • u vezi s bilo kojim tekućim ili budućim pravnim postupcima;

 • radi uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava (uključujući pružanje informacija drugima radi sprječavanja prijevara i smanjenja kreditnog rizika);

 • bilo kojoj osobi za koju opravdano vjerujemo da se može obratiti sudu ili drugom nadležnom tijelu radi otkrivanja tih osobnih podataka, te kada bi prema našem razumnom mišljenju, takav sud ili vlast s razlogom vjerojatno naredio otkrivanje tih osobnih podataka.

Osim kako je predviđeno u ovoj politici, nećemo trećim osobama davati vaše osobne podatke.

Vaši osobni podaci neće se prosljeđivati trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama.

 

Zadržavanje osobnih podataka

Ovaj Odjeljak iznosi naše politike i postupke za zadržavanje podataka koji su osmišljeni kako bi se osiguralo poštivanje naših zakonskih obveza u vezi sa zadržavanjem i brisanjem osobnih podataka.

Osobni podaci koje obrađujemo u bilo koje svrhe ili svrhe neće se čuvati dulje nego što je potrebno za tu svrhu ili u te svrhe.

Bez obzira na ostale odredbe ovog Odjeljka, zadržat ćemo dokumente (uključujući elektroničke dokumente) koji sadrže osobne podatke:

 

 • u onoj mjeri u kojoj se to od nas zahtijeva po zakonu;

 • ako vjerujemo da dokumenti mogu biti relevantni za bilo koji tekući ili budući sudski postupak;

 • u svrhu uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava (uključujući pružanje informacija drugima radi sprječavanja prijevara).

Sigurnost vaših osobnih podataka

Poduzet ćemo razumne tehničke i organizacijske mjere opreza kako bismo spriječili gubitak, zloupotrebu ili promjenu vaših osobnih podataka.

Pohranit ćemo sve osobne podatke koje navedete na našim sigurnim (zaštićenim lozinkom i vatrozidom) poslužiteljima.

Potvrđujete da je prijenos informacija putem Interneta svojstveno nesiguran i da ne možemo jamčiti sigurnost podataka poslanih putem interneta.

Odgovorni ste za čuvanje lozinke koju koristite za pristup našoj web stranici povjerljivom; nećemo vas pitati za lozinku (osim kada se prijavljujete na našu web stranicu).

Izmjene i dopune

Možemo povremeno ažurirati ovu politiku objavljivanjem nove verzije na našoj web stranici.

Trebali biste povremeno provjeravati ovu stranicu kako biste bili sigurni da razumijete bilo kakve promjene ove politike. Možemo vas obavijestiti o promjenama ove politike putem e-pošte ili putem privatnog sustava za razmjenu poruka na našoj web stranici.

Web stranice trećih strana

Naša web stranica uključuje hiperveze do web stranica trećih strana i njihove detalje. Mi nemamo kontrolu nad politikama privatnosti i praksama trećih strana i ne odgovaramo za njih.

Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačić je datoteka koja sadrži identifikator (niz slova i brojeva) koji web poslužitelj šalje web-pregledniku i pohranjuje u pregledniku. Identifikator se zatim vraća serveru svaki put kada preglednik zatraži stranicu od poslužitelja. Kolačići mogu biti „trajni“ kolačići ili „sesijski“ Trajni kolačić pohranit će se u web preglednik i ostat će važeći do određenog datuma isteka, osim ako ga korisnik ne obriše prije isteka roka; S druge strane, sesijski kolačić istječe na kraju korisničke sesije, kada je web preglednik zatvoren. Kolačići obično ne sadrže podatke koji osobno identificiraju korisnika, ali osobni podaci koje pohranjujemo o vama mogu biti povezani s podacima pohranjenim i dobivenim od kolačića.

Većina preglednika omogućuje vam da odbijete prihvaćanje kolačića – na primjer:

u programu Internet Explorer (inačica 10) možete blokirati kolačiće koristeći postavke preglasavanja za upravljanje kolačićima dostupne klikom na “Alati”, “Opcije interneta”, “Privatnost”, a zatim “Napredno””;

i u Firefoxu možete blokirati sve kolačiće klikom na “Alati”, “Opcije”, “Privatnost”, na padajućem izborniku odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest” i poništite odabir opcije “Prihvati kolačiće s web mjesta”; i

u Chrome-u možete blokirati sve kolačiće tako što ćete pristupiti izborniku “Prilagodi i kontroliraj” i kliknuti “Postavke”, “Prikaži napredne postavke” i “Postavke sadržaja”, a zatim odabrali “Blokiraj web mjesta u postavljanju bilo kakvih podataka” “, Pod naslovom” Kolačići “.

Blokiranje svih kolačića negativno će se odraziti na upotrebljivost mnogih web stranica. Ako blokirate kolačiće, nećete moći koristiti sve značajke na našoj web stranici.

Možete izbrisati kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu – na primjer:

u programu Internet Explorer morate ručno izbrisati datoteke kolačića (upute možete naći na http://support.microsoft.com/kb/278835 );

u Firefoxu kolačiće možete izbrisati klikom na “Alati”, “Opcije” i “Privatnost”, zatim odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest”, kliknite “Prikaži kolačiće”, a zatim kliknite “Ukloni sve kolačiće” ; i

u Chromu možete obrisati sve kolačiće pristupom izborniku “Prilagodi i kontroliraj” i kliknite “Postavke”, “Napredno” i “Izbriši podatke pregledavanja”, a zatim odaberete “Izbriši kolačiće i drugu web lokaciju” i dodatak “prije nego što kliknete” Izbriši podatke pregledavanja.”

Brisanje kolačića negativno će utjecati na upotrebljivost mnogih web stranica.

Sve vaše komentare i sugestije u vezi s ovom politikom, kao i ostale primjedbe možete nam poslati na: cigra@cigravrtic.hr